پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1404/01/14

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

دکتر محمد امین قطعی استاد تمام انگل شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در نشست خبری معرفی طرح تحقیقاتی خود گفت: بیماری هپاتیت بی یک بیماری منتقله از طریق خون و رفتارهای جنسی می باشد که می تواند آسیب های جدی بر روی کبد و برخی ارگانهای بدن ایجاد کند.
 
وی در ادامه به معرفی پژوهش خود پرداخت و ابراز داشت: اطلاعات مربوطه به 741 بیمار به همراه آدرس محل سکونت آنها جمع آوری شد و تأثیر فاکتورهای جغرافیایی، آب وهوایی و محیطی استان شامل : شیب، ارتفاع، پوشش گیاهی، میانگین بارندگی سالیانه، میانگین سالیانه دما، میانگین حداقل دمای سالیانه، متوسط حداکثر دمای سالیانه، متوسط سرعت باد و تعداد روزهای آفتابی و یخبندان بر وقوع بیماری هپاتیت B با استفاده از نرم افزارهای تحلیل اطلاعات جغرافیایی و آماری مورد بررسی قرار گرفت. پس از تهیه و ساخت لایه ها در سیستم   (geographic information systems) GIS مورد آنالیز و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. 
دکتر قطعی بیان کرد: در آنالیز اولیه فاکتورهای جغرافیایی و آب و هوایی زندگی در مناطق شهری مزارع آبی و باغات و مراتع کم تراکم ، و فاکتورهای شیب، ارتفاع ،بارندگی و رطوبت و سرعت باد بر وقوع بیماری تاثیر داشت. 
 
وی تاکید کرد: فاکتورهای پوشش زمین و تعداد روزهای افتابی به طور مستقیم و فاکتورهای بارندگی، رطوبت، شیب، ارتفاع، سرعت باد به طور غیر مستقیم بر وقوع بیماری تاثیرگذار بود. 
 
دکتر قطعی گفت: در انالیز پیشرفته تر فقط تاثیر فاکتورهای مناطق شهری مزارع ابی و باغات، شیب، ارتفاع ،بارندگی و رطوبت مشاهده شد.
 
 
وی در ادامه به مهم ترین فاکتورهای تاثیرگذار در وقوع بیماری هپاتیت B در استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و اظهار داشت: پوشش زمین، شیب، ارتفاع، بارندگی، تعداد روزهای افتابی از عوامل تاثیر گذار بر وقوع بیماری دانست.
 
دکتر قطعی خاطرنشان کرد: در نتایج به دست آماده مشخص شد تمایل افراد به زندگی در شیب و ارتفاع پایین تر در این استان کوهستانی و نیز تراکم بیشتر جمعیت در مناطق شهری و روستاهای بزرگ و مناطق کشاورزی و باغی نزدیک به این مناطق از دلایل اثربخشی این فاکتورها می باشد. 
 
وی افزود: در شرایط آب و هوایی نامناسب مانند بارندگی، رطوبت و باد شدیدتر با توجه به اینکه فعالیت ها و روابط اجتماعی کمتر می شود احتمالا بر کاهش وقوع بیماری تاثیرگذار است.
 
دکتر قطعی با بیان اینکه این پژوهش به مرحله اجرا و بهره برداری و قابلیت اجرایی دارد، عنوان کرد: با دانستن اینکه مناطق پر خطرتر بیماری  شامل شهرها و روستاهای بزرگی هستند که بارندگی بیشتر، رطوبت بالاتر و سرعت باد در این مناطق  وجود دارند و در عین حال در ارتفاع و شیب کمتری قرار دارند مسئولان بهداشتی می توانند با تمرکز بودجه و برنامه های کنترلی بر این مناطق باعث کاهش گسترش بیماری شوند.
 
وی در پایان گفت:  این نوع مطالعات از نوع کاربردی بوده و در صورت استفاده و کاربرد این نتایج در منطقه می تواند در گروه طرح های اثر گذار قرار بگیرد.